Курсове по немски език за медицински персонал. Обучение от А1 до С1 включително

 17 коментара

в Германикум – немски език за медицински персонал – обучение и подготовка за сертифициране на езиковите познания на медицински персонал. За начинаещи От Ниво А1 до Ниво напреднали- В2 за работа на германски договор на медицински сестри в болница и С1 за лекари .

Най-големите германски компании за набиране на персонал в болничните заведения и старчески домове съвместно с Германикум организират  курсове по немски език за медицински сестри със сключен договор за работа в Германия. Трудовият договор се сключва с медицинските сестри и с болници / старчески домове в цяла Германия. Заплатата на медицинските сестри в Германия е по стандарт на немското законодателство и не се удържат никакви комисиони, такси или удръжки. Изучаването по немски език се състои в 4 нива за медицински сестри  до достигане на В1 /В2 и 5 нива за лекари за достигане на В2/С1, които набират медицински персонал. След В2 се държи изпит/тет за международен сертификат, който кандидатите държат задължително. Вариантите признати за работа в Германия на медицинския персонал са три- TELC или успешно издържан тест за В2 към Гьоте институт, както и ÖSD-австрийска диплома.

Сестра пишете на клавиатурата на компютъраВажно !!! Медицински сестри, започнали своето обучение преди 2007 година е необходимо да приравнят дипломите си. За целта се издава документ от  Министерство на здравеопазването. Друго важно изискване – академична Справка От университета, където са завършили образованието си. Повечето агенции сключват първоначално договор не като медицинска сестра, а като Асистент/Помощник медицинска сестра, докато се подготвят за изпит по специалността, т.нар Anerkennung, който се полага в Германия.

A1 ниво 
старт -окотомври 2019
2 седмично 09.00 до 12.00ч  или от 18.15 до 21.15ч
А2 ниво
старт- октомври 2019
3 седмично от 09.00 до 12.00ч  от 18.15 до 21.15ч
В1 ниво
старт -октомври 2019
съботно-неделни сутрин или следобед

В1- за болногледачи и В2 ниво  старт февруари 2019 , гъвкав график. Тези нива включват подготовка за специализирания изпит по немски за болногледачи и обгрижване на възрастни хора.

Графикът на курсовете е по нива при  записването . Интензивен курс за Обучението -4те нива е една година, полуинтензивен-2 за години. За тези, които са с по-високо ниво от начинаещи А1 се предоставя възможност да се включат в групите, след положен писмен входящ тест. Всички желащи за курсовете да свържат с нас за повече информация . Изисквания за включване в курс- 3-4 Годишно образование КАТО медицинска сестра в университет.

Приемат се кандидатури и записвания от медицински сестри от цяла България. В по-големите населени места Германикум,  ще сформират група за обучение по немски, а медицински сестри от по-малките ще се обучават по скайп на живо с преподавател. При сформиране на групи от 8 -10 човека ще се провеждат присъствени в съответния град.

Германикум съдейства и консултира  медицинските лица, да сключат договори с болници по градове.

Лице за контакти:

тел. -0878382461-администрация

Viber/WhatsApp- 0878 300 842

Фейсбук: Германикум София / Леда Григорова

Адрес на провеждане:

гр.София, ул.Алабин.33 , партер /Търговски дом, с/у Съдебната палата/

Възможни входове :

ул.Алабин, ул.Позитано и бул.Витоша

2

електронна поща: le.gri@mail.bg

 

 

Курсове по немски език за медицински персонал. Обучение от А1 до С1 включително 5.00/5 (100.00%) 9 глас[а]

17 отговора на Курсове по немски език за медицински персонал. Обучение от А1 до С1 включително

 • Свелин  каза:

  Моля кажете ми цена и начална дата??? Благодаря Ви

 • Антон Тодоров  каза:

  Здравейте.
  Бих искал да разбера за цената на курса по немски език. Става въпрос за нива А1 и А2. Не съм учил немски и се налага да започна от самото начало.
  Моля за информация за цени и начални дати( по възможност от началото на месец юли).
  Става въпрос за Варна.
  Благодаря Ви предварително.

  • Германикум  каза:

   Датите на които ще стартират курсове за А-1 са : 10.06 от 10.00ч и на 12.06 от 10.00ч Таксата за едно ниво е 308лв + 19лв за учебник. Ако предварително си платите и двете нива А-1 и А-2 ще ви излезе по 240лв + 19 за учебник на ниво За повече информация ни се обадете на тел 0878300842

 • Германикум  каза:

  На 23.04 стартира онлайн курс по немски език , ниво А1 . Курсът ще се провежда в събота и неделя.

  Краен срок за кандидатстване за обучението: 15.04.2016

 • Лилия Фотева  каза:

  Здравейте, интересува ме индивиуално обучение по немски език за начинаещи. Каква е цената и кога може да се започне.
  Благодаря и хубав ден.

 • Паулина  каза:

  Здравейте колко време се взима ниво А1, и скоро ще има ли нови курсове, понеже сега нямам възможност.

 • Минка Донева  каза:

  Здравейте, видях че на 01.08. стартира онлайн курс по скайп за ниво А1. Въпроса ми е кога ориентировъчно ще бъде следващата дата, тъй като нямам възмойност да започна сега, и за какъв период от време бих могла да взема А1, А2, В1 и В2? Също така могат ли да се вземат и четирите нива онлайн, понеже като работещ човек нямам необходимото за това време? Предварително Ви благодаря! Поздрави!

 • Димитрова  каза:

  След кое ниво може да се кандидатства за работа в Германия?

  • admin  каза:

   За работа в Германия можете да кандидатствате и с ниво А-1

   • М И.-М  каза:

    За каква работа може да се кандидатства с А1? Защо заблуждавате така хората?
    Уважаема Димитрова интеграционното ниво в Германия е В1, като придобиването на ниво не означава непременно, че можете да говорите свободно – това зависи от вашата упоритост при упражняването на говора.
    Та А1 е само първата стъпка, с която се научавате да се представяте елементарно и с която можете да отидете евентуално да чистите или да миете чинии някъде и то, ако има кой да ви уреди.

 • Viktoriq  каза:

  Предлагате ли курсове за C1 ?

 • Германикум  каза:

  Нов курс за С-1 ще стартира на 06.01.17

 • М И.-М  каза:

  Здравейте, виждам, че има обявени начални дати, дни в седмицата и начани часове за курсовете по немски, но не мога да се ориентирам в броя часове на ден и в броя часове като цяло за едно ниво, т.е колко продължава обучението за деня и колко продължават курсовете във времето, за да мога да направя разчет на времето с което разполагам, както и на средствата си.
  Благодаря!

 • admin  каза:

  Здравейте,
  Уважаеми клиенти -Филиалът ни във Варна се управлява вече от друг собственик и респективно с друг сайт, друга ценова листа и т.н. От 2017г „Германикум София“ не се асоциира с действията, отговорностите, задълженията и обучението на Германикум в град Варна.