Работа в Германия за българи след курс в Германикум

 17 коментара

мед сестриНОВО! Работа за медицински сестри в Германия! Безплатно обучение в 4 нива от А1 до В2!

След Великден Започва обучението по немски език. За повече информация офиса на Германикум София ще се проведе среща между представители на Германските болници и български медицински сестри, желаещи работа в Германия, в германски болници и старчески домове.

Желаещите да вземат участие в срещата да потвърдят участието си и регистрацията си предварително на тел. 0878 300 842.- Л.Григорова


DEKRA

„Ние приемаме езиково обучение във всяка страна в свои ръце. Така че ние се гарантира качеството, че нашата болница
; и грижа подкрепа и признание власти в Германия очакват „казва Йорг Mannsperger, член на Управителния съвет на DEKRA SE и главен изпълнителен директор на DEKRA Akademie GmbH.

 

Работни позиции за лични асистенти:

кърмене

ТРУДОВ ДОГОВОР И ПЛАТЕНИ ОСИГУРОВКИ! БЕЗ КОМИСИОНИ! БЕЗ ТАКСА РАЗГЛЕЖДАНЕ НА ДОКУМЕНТИ! БЕЗ РАЗХОДИ ЗА ТРАНСПОРТ, ПРЕСТОЙ И НОЩУВКИ!

Германикум е официален партньор на няколко фирми и борси (български и чуждестранни) за наемане на работа в Германия и други страни от Европейския съюз.

Germanikum обявява следните свободни позиции към днешна дата:

 1. Лични асистенти и болногледачки за Германия и Австрия.

     Относно свободните позиции за болногледачи в Германия и Австрия

Кандидатите получават договор и осигуровки (български германски, австрийски). В евро Възнаграждението Е и варира в зависимост От изискванията Към кандидатите и техния oпит : минималната заплата е 1400 евро, максималната – 2200 евро нето .

Кандидатите за болногледачи за Германия НЕ заплащат:

 • Kомисионни
 • Tакси за разглеждане на документи
 • Пътни разходи
 • Храна
 • Нощувки

Функцията на Германикум като партньор е да подготви езиково кандидатите за работа в немскоезичните страни до степента, която се изисква от фирмите (обикновено до степен средно-напреднали). Кандидатите заплащат единствено таксата за курса, посочена по-долу. След успешното завършване на курса се издава удостоверение, валидно пред работодателите. След това се провежда интервю на немски език със самите работодатели от Германия и Австрия. Подходящите и одобрени кандидати подписват трудов договор и заминават до 2-3 седмици на работа в Германия или Австрия. Някои от работодателите връщат 50% от таксата за курса по немски език. Затова е важно кандидатите да пазят издадените при записване за езиковия курс документи за платени суми и след завършването му.

61093441-преговорни го-германскаВ случай, че владеят добре немски език кандидатите и имат съответната квалификация и / или опит, могат веднага да кандидатстват за работа в Германия, своя автобиография като изпратят със снимка на български език по електронната поща на  управителя на Германикум София , Л. Григорова, на адрес leda70@abv.bg

За опит по позицията за болногледачи се счита и опита на кандидатите, обгрижвали свои близки болни и / или възрастни роднини.

В случай, че кандидатите са учили до някаква степен немски език, но сами не могат да определят знанията или нивото си, Германикум София провежда безплатен входящ тест по немски език.

Таксите за курсовете по немски език за работа в Германия / Австрия са:

Модул 1: лв 308-мата за 100-120 учебни часа (в зависимост от броя записали се курсисти) с продължителност два месеца и половина.

Модул 2: Немски език за напреднали / Опреснителен курс с включен инструктаж и пробно интервю за работа на цена от 180 лв. с продължителност един месец (40-50 учебни часа, според броя на курсистите).

При заплащане на двете такси за достигане на средно ниво В1, курсистите ползват отстъпка на стойност от 45 лв. или, по избор, безплатни учебни комплекти за съответните нива.

Кандидатите за работа могат да посещават присъствени курсове в учебните зали на Германикум в София по определен график.

Желаещите да се подготвят за работа в Германия, които се намират в други градове на България или в чужбина, имат възможност да се запишат на онлайн обучение в реално време с преподавател от Германикум, което се осъществява по Скайп в удобно за курсиста и преподавателя време, съгласуван от двете страни. Таксата за обучение е еднаква с тази на присъствените курсове. Учебните комплекти се изпращат по куриер с наложен платеж (25 лв. За модул). Таксите се внасят в брой в офиса на Германикум в София или по банков път на посочената по-долу сметка. Желателно е вноската да бъде направена поне 5 дни преди започване на обучението.

Информация за личните асистенти на немски език

полезни аудио и картинни файлове за работата като болногледачи и лични асистенти:

 1. http://www.imed-komm.eu/uebungen/pfleger/016/PF-016-02a.htm
 2. Запознанство / фразите са двуезични, английско -немски /

Банкова сметка в лева:

Вид Разплащателна сметка
IBAN BG60RZBB91551007568062
при банка Райфайзенбанк
В полза на
Германикум СОФИЯ ЕООД
 Валута  лева

 

 За повече информация:

Тел. за София – Вивател 0878 300 842

ЦЕНТЪР по немски език и култура „Германикум София“

Адреси:

София, ул. „Алабин“ 33, партер

в Търговския дом , с/у Съдебната Палата

Възможни входове: ул. Алабин, бул.Витоша, ул. Позитано


Начини на плащане: по банков път

Полезна информация на посочените линкове:

Правилник и Договор за обучение

Гмурнете се в света на немския език!

Работа в Германия за българи след курс в Германикум 3.60/5 (72.00%) 30 глас[а]

17 отговора на Работа в Германия за българи след курс в Германикум

 • Германикум  каза:

  Модул 1: 308 лв. за 100-120 учебни часа (в зависимост от броя записали се курсисти) с продължителност два месеца и половина.

  Модул 2: Немски език за напреднали / Опреснителен курс с включен инструктаж и пробно интервю за работа на цена от 180 лв. с продължителност един месец (40-50 учебни часа, според броя на курсистите).

  При заплащане на двете такси за достигане на средно ниво В1, курсистите ползват отстъпка на стойност от 45 лв. или, по избор, безплатни учебни комплекти за съответните нива.

  Кандидатите за работа могат да посещават присъствени курсове в учебните зали на Германикум в София и Варна по определен график.

  Желаещите да се подготвят за работа в Германия, които се намират в други градове на България или в чужбина, имат възможност да се запишат на онлайн обучение в реално време с преподавател от Германикум, което се осъществява по Скайп в удобно за курсиста и преподавателя време, съгласуван от двете страни. Таксата за обучение е еднаква с тази на присъствените курсове. Учебните комплекти се изпращат по куриер с наложен платеж (25 лв. за модул). Таксите се внасят в брой в офисите на Германикум в София или Вана или по банков път на посочената по-долу сметка. Желателно е вноската да бъде направена поне 5 дни преди започване на обучението.

 • tanya georgieva  каза:

  jelaia da se zapisha za kurs po nemskii da kandidatstvam za rabota v germania emaila ne go polzvam za tova molia za kontakt po telefon 0898 877 849.

 • Германикум  каза:

  Г-жо Георгиева, ето и наш тел. 0876300857 за да ни кажете какво желаете.

 • Германикум  каза:

  Добавете се в фейсбук групата на Германикум https://www.facebook.com/groups/272094969637005/

 • nik  каза:

  Zdraveite: Da popitam za maje ima li miasto za kursa i rabotata v germania?

 • Marrinovska  каза:

  Здравейте,бих искала да попитам за работа в Бавария,по-точно в Мюнхен.Владея перфектно немски.Завършила съм Немската гимназия в Ловеч ,после Организация и Икономика във ВИИ“Карл Маркс“ -УНСС и преквалификация Немска филология в““Св.Св.Кл.Охридски“.Моля,насочете ме.Грижила съм се за болни близки.Интересувам се и от работа в домакинство или гледане на деца.От 19 години работя като учител по немски език.Предварително благодаря.

  • Германикум  каза:

   Г-н Ник,да предлагаме работа и за мъже болногледачи.
   Г-жо Марриновска, по Вашето питане се обадете на тел. 0878 300 842

  • veselina  каза:

   zdraveite nie imame nujda ot prevodach i kvartirata e usigorena ako vse oshte iskate rabota v germaniq shte se radvam da pozvanite 0876662551

 • Stefania  каза:

  Здравейте, от пет години живея до Дюселдорф. Омъжена съм за немец. За този срок взех диплома на Гьоте Института В2, диплом за магистър по управление на туризъм от Български университет.владея английски- диплома на Кембридж по бизнес английски. Начални познания по руски. Ще се радвам на помощта Ви

 • Германикум  каза:

  Г-жо Стефания,всичко е ясно къде живеете и какво сте учила,само уточнете каква точно помощ желаете да получите от нас?

 • г-ца Пейчева  каза:

  Здравейте.
  От доста време търся такава програма за изучанаве на немски език.
  Мисълта ми е дали може 16 годишни да идват на курсовете ви по немски.. да си вземе дипломата и когато навършат пълнолетие да заминат? Или когато завършат курса.. със съответните документи и т.н? И дали има работа за 16 годишни в Германия? Благодаря.

  • admin  каза:

   Здравейте г-це Пейчева,
   Курсовете в Германикум са от 12+. В някои групи дори допускаме 11 годишни, но това става с предварителна уговорка с родителите на детето. Дипломата се взима при успешно издържан изпит за съответно ниво. А относно работа в Германия за 16 годишни предполагаме ,че допускат в Макдоналдс или съответната практика на училището където учат младежите до 18 години, но това трябва конкретно да се проучи в провинцията където ще живее и учи детето.

 • Минева  каза:

  Защо в Русе нямате офис?

 • ivan  каза:

  zdravete kazvamse ivan trsase rabota v germania ako ima nejto obadetese emaila ne go ispolzvam i zatova jevi dam nometra 0033605616537) tovae nomera tmi cakam da mi zvnite ako vi trabva t rabotnici i nezavisimos kakva rabota mersi

 • Krasimir  каза:

  Zdraveyte,kolko shte mi struva parvi módul sas izprastaneto na materialite do Murcia ispaniq?

 • Ивайло Стефанов  каза:

  Здравейте,
  казвам се Ивайло Стефанов. Бих искал да попитам дали имате контакти с работодатели и съответно подходящи свободни позиции в сферата на ИТ в Германия? Моля да се свържете с мен на email: creator@abv.bg. Благодаря предварително за съдействието.

 • Германикум  каза:

  Не предлагаме такива работни позиции